Seter og Stølsutleie

Overnatting

Seter og støls utleie, beliggende i et aktivt seterlandskap. Tradisjonell og koselig støl fra tidlig 1900-tallet.

Olestølen byr på en “Back to basic” opplevelse. Sjarmerende seter og støls  utleie ,ved foten av Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark.

La hverdagspulsen senke seg mens du nyter stillheten, ren og frisk fjellluft i et vakkert levende seterlandskap. Flotte turmuligheter langs fjord eller opp på fjellet med fantastisk utsikt, rett utenfor døren.

PRIS:

Minimum 3 dager: 3000,- kr

Ukesleie 5-7 dager: 5500,- kr

Ferie pris 3 dager: 3500,- kr

Ferie pris 5-7 dager: 6000,- kr

Inkludert toalettpapir, gass og ved.

Ønsker du annet antall dager, ta kontakt!

LEGG TIL:

Trenger du sengetøy?

Vi leier ut på forespørsel. Pris 100,- kr pp

Ønsker du transport?

Vi er behjelpelig med transport sommer og vinter.

Sjekk tilgjengelighet her!

På Olestølen var vi hver sommer fra vi var små og generasjoner bakover, med alle husdyrene på gården. Det å være på stølen var sommerferien vår. Her var vi fra ca 10. juli til og med ut august.

Som barn fyldte vi dagene med plikter i fjøset, som å melke og gjøre rent hos kuene. Lokke de ut på beite om morgenen og hente de, dersom de ikke kom hjem av seg selv til kveldsstellet. I tillegg var det tid til mye leking, bading, fjellturer og fange små fikser i bekken.

Stølen var i drift med melkeku frem til 2005. Etter det leier vi bort stølshusene til overnatting og som et turmål på rideturene våre om sommeren.

Hvor ligger Olestølen?

Olestølen ligger bare et steinkast fra Beitostølen sentrum. Likevel langt unna den urbane fjelllandsbyen. Fra Fylkesvei 51 og inn til stølen er det 8 km langs setervei.

Beskrivelse av Seterhuset

Seterhuset er en koselig tømmerhytte med peis og romslig sofa i stuen. Vedovn på kjøkkenet og gassbrenner for ekstra oppvarming.

Kjøkken med spisebord og gasskoketopp. Fullt utsyrt for koking og steking av mat i stekepanne. Samt alt du trenger av service og bestikk for 7 personer. Gasskjøleskap og en liten fryseboks.

Et soverom med trippel dobbeltseng(dobbeltseng+enkeltseng), 2 enkle køyer og hems. God soveplass for 6-7 personer. Vi har dyner og puter. Sengetøy som laken, dynetrekk og putevar, kan tas med eller leies av oss.

Bad og toalett fasiliteter er av enkel standard. Tradisjonelt utetoalett i fjøset ca 20 meter fra hytta. Inne på soverommet er det en liten “refreshing” krok med speil, vaskebolle og plass til å sette ifra seg toalettsaker.

For morgenstellet sommerstid, er det en kran på tunet med kaldt friskt vann. De som ønsker en rask og frisk start på dagen. Kan et morgenbad i fjorden rette nedenfor stølen anbefales!

Morgenstell vinterstid, da smelter man snø eller så får dere med kanner med rent vann. Hva med et frisk snøbad på morgenkvisten?

Hytta er intim og gjenspeiler standaren med hensyn til plass man hadde på tidlig 1900-tallet. Stemingsfull overnatting med peiskos og levende lys inne på kvelden. Mens fjellets lekende himmel farger og lys setter den magiske stemingen ute, både sommer og vinter.

Dette er et eventyr i seg selv!

Flotte turmuligheter langs fjorden, gjennom daler eller opp på fjellet til majestetisk utsikt til Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark. Terrenget er lett og passer for alle.

Olevann er et lang grunt fjellvann. Det betyr at det blir fort ganske varmt om sommeren, selvom det er fjellvann. Populært badested med sandstrand og perfekt for SUP brett, kajakk, padling og andre vann aktiviteter.

Om sommeren er det dyr som beiter rett utenfor stølen.

En nabo bonde lager geitost for salg. Kanskje har du lyst til å bli med å lage din egen ost?

Vinter sesongen er en unik opplevelse. Lyset i fjellet om vinteren er bare fantastisk. Blå timen, solnedgang og soloppgang. Lilla, gule, orange og rosa farger om hverandre, i horisonten. Selv om det snør, er det fantastisk. Kanskje du er så heldig å få se nordlyset danse over himmelen…

 

Vi har og andre overnattingsmuligheter.

Høyfjellhytte – Fiskebua på Holmen

Olebu ved Olestølen

Hytteutleie på Myhre Gård

 

Vi anbefaler

Om sommeren er det en flott opplevelse å ri innover seterlandskapet. Da får man oppleve naturen og landskapet, fra et annet ståsted, i samspill med våre snille firbeinte venner. Vi tilbyr både dagsturer og overnattingsturer av ulik lengde.

Dagstur

2 dagers ridetur i fjellet, Huldras sagnomsuste rike

3 dagers fjellridning i Stølsriket

4 dagers ridetur i fjellet

Ryperittet

Vinteren byr på flotte skiløyper innover fjellet. Du kan gå milevis i alle reninger. Både lenger innover i fjellet, men også nedover i bjørkeskogen. Fine runder for nybegynnere og barn.

Ønsker du en kombinasjon av overnatting og aktiviteter, ta kontakt så lager vi et tilbud til deg!

KONTAKT OSS

Myhre Gard

Nordheimveien 12

Skammestein 2950, Norway

post@myhregard.com

(+47) 91 52 02 32

FØLG OSS!

NYHETSBREV

Share This